Eurooppa,  Saksa,  Vaellus

Saksan korkeimman vuoren huiputus ja vaellus vehreämmässä maastossa

Top of Germany tarjosi tänään parastaan. Pilvikuorrutteisia vuorinäkymiä Saksaan, Itävaltaan, Sveitsiin ja Italiaan. Parhaimmillaan 250 km päähän. Lounastimme 2962 metrin korkeudessa. Päädyimme Zugspitzelle ”vahingossa”. 


All trails apistä löytyi kaunis ja helpohko vaellusreitti Garmisch-Partenkirchenistä

Menimme junalla Garmisch-Partenkircheniin, matka Munichistä kesti pari tuntia. Sieltä kävellen junaradan alitse Zugspitzen asemalle. Ostimme ensin (2023 hinnat) reilun kolmenkympin liput, jotka saimme kesken päivän vaihdettua erotuksen hinnalla yhteensä 81€ maksaneisiin kahden huipun huiputukseen. Nämä kaksi huiputusta voi tehdä eri päivinä myös. 

Ensin menimme pikkujunalla Kreuzeck/Alpspitzbahn asemalle.


Siitä kaapelihissillä Alpspixiin ja sieltä vaellus vehreissä maisemissa Kreuzeckiin.


Tämä väli olisi ollut mahdollista mennä myös toisella kaapelihissillä tai vaeltaa leveämpiä ”huoltotiemäisiä” polkuja pitkin. Alueella oli myös via ferrata reittejä ja monilla vaeltajilla oli kypärät matkassa. Nämä meidän reitit ei siis niitä olleet🤦‍♀️


Kun aamuviideltä herää, niin paljon ehtii. Totesimme, että ehdimme huiputtaa myös sen virallisen Saksan huipun, Zugspitzen. Jatkoimme päivitetyn lipun turvin junalla Eibsee järven rannalle. Täällä olisi ollut tarjolla ihana järven kiertävä parin tunnin vaellus (7 km). Meidän aika ei riittänyt, eikä myöhemmin huiputuksen jälkeen jaksaminen.


Zugspitze on Saksan korkein vuori

Zugspitze kuuluu Wettersteinin vuoristoon. Sen huippu on 2 962 metrissä

Ylös Eibseen asemalta menimme vuodesta 1930 asti kulkeneella junaradalla, hammasratasjunalla. Zugspitzebahn on tämä nimeltään. Juna meni jopa viisi kilometriä vuorenrinnettä ylös tunnelissa!


Eibsee  on 1000 metrin korkeudella. Junamatka kestää melko kauan, vajaan tunnin ja se nousee 2600 metrin korkeuteen Schneeferner-jäätikölle. Schneeferner-jäätikkö on suosittu laskettelupaikka lokakuun alusta alkaen. Vuonna 2023 lokakuun alussa käytössä oli kuitenkin vain pieni pulkkamäki. Enteillään, että tulevaisuudessa täällä ei ole enää jäätiköitä. Jäätikön yhteydessä myös pieni kappeli ja ravintola.


Jäätiköllä olevalta junan yläasemalta pääsee huipulle gondolihissillä. Ylättävän moni nousi tämän välin. Ehkä se on joku saksalaisten riitti. Kyseessä on kuitenkin heidän huippu. Kuvassa olevat pienet pisteet on ihmisiä.. Maisemat ei ainakaan ole matkan varrella kummoisia🫣🤷‍♀️


Gw. Deutschl, Maier ja J. Naus nousivat ensimmäisinä koskaan huipulle 27. lokakuuta vuonna 1820. 203 vuotta sitten nämä urhokkaat kiipeilijät kipusivat tänne. Nyt minä junalla ja hissillä!!


Huipulla oli ravintoloita, monia näköalatasanteita. Vasta perillä ymmärsin, että huipulla oli myös kahden maan raja. Osa oli Saksaa, osa Itävaltaa. Oli huimaa ajatella, että korona-aikana oli kiellettyä kulkea tätä käytävää rakennuksesta toiseen. Minä en nyt edes tiennyt asiaa ennen kuin meinasin hypätä väärään hissiin.

Huipulta kulkee kaksi gondolihissiä alas, toinen Saksan ja toinen Itävallan puolelle. Melkein vahingossa otimme kaapelihissin Itävallan puolelle, onneksi Saksasta ostettu lippu ei kelvannut. 

Mikä on mielenkiintoisin maiden raja, jonka olet ylittänyt?

19 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *